۞ زیارت ناحیه مقدسه:
هر صبح و شام بر تو گریه و شیون می‌کنم و در مصیبت تو به جای اشک، خون می‌گریم...

موقعیت شما : صفحه اصلی » قَالَ إِبْلِيسُ خَمْسَةُ
  • 23 فوریه 2020 - 8:08
  • 2859 بازدید
قال ابلیس خمسه – شب چهارم
قال ابلیس خمسه – شب چهارم

قال ابلیس خمسه – شب چهارم

امور عالم بر مبنای تقدیر الهی می‌چرخد نه بر مبنای تدبیر ما.

سخنرانی مرحوم خبازیان

دانلود فایل صوتی سخنرانی مرحوم خبازیان زاده

امام صادق (علیه السلام)

قَالَ إِبْلِیسُ خَمْسَهُ أَشْیَاءَ لَیْسَ لِی فِیهِنَّ حِیلَهٌ وَ سَائِرُ اَلنَّاسِ فِی قَبْضَتِی مَنِ اِعْتَصَمَ بِاللَّهِ عَنْ نِیَّهٍ صَادِقَهٍ وَ اِتَّکَلَ عَلَیْهِ فِی جَمِیعِ أُمُورِهِ وَ مَنْ کَثُرَ تَسْبِیحُهُ فِی لَیْلِهِ وَ نَهَارِهِ وَ مَنْ رَضِیَ لِأَخِیهِ اَلْمُؤْمِنِ بِمَا یَرْضَاهُ لِنَفْسِهِ وَ مَنْ لَمْ یَجْزَعْ عَلَى اَلْمُصِیبَهِ حِینَ تُصِیبُهُ وَ مَنْ رَضِیَ بِمَا قَسَمَ اَللَّهُ لَهُ وَ لَمْ یَهْتَمَّ لِرِزْقِهِ.

خصال، ج۱، ص۲۸۵

امام صادق(ع)فرمود شیطان گوید که مرا به پنج کس راه چاره ای نیست ولی دیگران در چنگ منند

کسی که با صدق نیت پناهنده بخدا شود و در همه کارهایش بخدا توکل کند

و کسی که در شبانه روزش فراوان تسبیح خدا را گوید

و کسی که برای برادر مومنش آنچه را پسندد که برای خود می پسندد

و کسی که بهنگام مصیبت بی تابی نکند

و کسی که خشنود باشد بآنچه خداوند برای او قسمت فرموده و دیگر غم روزی خویش نخورد .

امور عالم بر مبنای تقدیر الهی می‌چرخد نه بر مبنای تدبیر ما. گرداننده‌ی امور خداست و اگر انسان به این یقین داشته باشد، هیچوقت از آنچه که واقع می‌شود، غصه نمیخورد و بی تابی نمی‌کند.

انسان نباید با مصیبتی که برایش پیش می‌آید، بی تاب، غصه‌دار و ناامید شود و باید ظرفیت خود را در این موارد بالا ببرد و صبر پیشه کند. صبر در مصیبات یعنی به خدا گله نکند و نگوید که خدایا چرا من؟ و نباید در انجام تکالیفش سست شود. کسانی اهل صبر هستند که در مصیبات به جای گله کردن و کفر و تنزل در امور دینی، بگویند: هر چه داریم، از خدا داریم و به خدا پناه می‌برم. خداوند بر اهل صبر صوات می‌فرستد و کسی که خدا بر او صلوات بفرستد، شیطان نمی‌تواند او را از پا در بیاورد.

امام صادق علیه‌السلام می‌فرمایند: گروه چهارمی که شیطان در مقابل آن‌ها عاجز است،

 مَنْ لَمْ یَجْزَعْ عَلَى الْمُصِیبَهِ حِینَ تُصِیبُهُ

کسى که به‌هنگام مصیبت بى‏تابى نکند.

یعنی آنقدر خاطرش جمع باشد که خدایی هست و کسی که همه‌ی امور در دست اوست، خداست عصبی نمی‌شود که گله کند یا کفر بگوید. متاسفانه گاهی حرفی میزنیم که نمی‌دانیم معنای آن کفر است.

نکته‌ی دیگر این است که در همه‌ی امور بر خدا توکل کنیم و از خدا و امام زمان عجل‌الله‌فرجه بخواهیم که به ما رزق و روزی حلال عطا فرمایند. در برابر خدا تواضع کنیم که خدایا من زورم به شیطان نمی‌رسد؛ کمکم کن. گاهی خداوند به خاطر کار خیری که انسان انجام می دهد، بلای بزرگی را، به بلای کوچکتری دفع می‌کند و از طرفی هم شاید به خاطر گناهی، بلایی برسد و آن جبران شود. پی خودرا به خدا بسپاریم و در مصیبات بی‌تابی نکنیم.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*